Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 стръка праз
• 200 г кашкавал
• 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме бялата част от праза на четвъртинки.
В отворена тенджера под налягане затопляме олиото и запържваме праза. Прибавяме брашното, разбъркваме, запържваме и него. Прибавяме 2 ч.ч. вода, кисело мляко, в което сме разбили яйцата, и настъргания кашкавал.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим супата 5мин. При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...