Кулинарни рецепти » Супа с овесени ядки

 Супа с овесени ядки
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. овесени ядки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в загрятата мазнина. Заливаме с 1 л топла вода, посоляваме, прибавяме настърганите корени за супа заедно с овесените ядки и варим, докато продуктите омекнат.

Преди супата да е напълно готова, добавяме млякото и маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало