Кулинарни рецепти » Супа с овесени ядки

 Супа с овесени ядки
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. овесени ядки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в загрятата мазнина. Заливаме с 1 л топла вода, посоляваме, прибавяме настърганите корени за супа заедно с овесените ядки и варим, докато продуктите омекнат.

Преди супата да е напълно готова, добавяме млякото и маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало