Кулинарни рецепти » Пролетна чорба с коприва

 Пролетна чорба с коприва

Продукти:

• 500 г коприва
• 3 стръка зелен лук
• 1 стрък пресен чесън
• 1 суха чушка
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1-2 яйца
• 1-2 ч.л. оцет
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязаните чушка и коприва, сипваме ориза, наливаме 4-5 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.

Накрая подправяме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: Желязка Кичукова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало