Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 ч.ч. зеленчукова отвара
• 4-6 узрели домата
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено фиде
• 2-3 листенца целина
• четвърт глава лук
• 30 г краве масло
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и листата от целина. Слагаме ги в отварата и кипваме сместа.
Прибавяме обелените и настъргани домати и натрошеното фиде. Варим супата 20 мин на тих огън.
Накрая посоляваме на вкус и застройваме с яйцето, което сме разбили заедно с прясното мляко.
При поднасяне във всяка порция пущаме по парченце масло и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...