Продукти: (за 5 порции)
• 350 г картофи
• 60 г лук
• 50 г ориз
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на слаб огън в олиото и 1-2 с.л. вода. Поръсваме с червения пипер и заливаме с 5-6 ч.ч. вряща подсолена вода. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.
Когато картофите омекнат, прибавяме ориза и варим още 10 мин. Отстраняваме чорбата от огъня и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...