Кулинарни рецепти » Чорба от пресен лук

 Чорба от пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. ориз
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пускаме в 1 л вряща вода. Посоляваме на вкус и прибавяме олиото.

След 5-6 мин слагаме ориза. Варим още 20 мин на умерен огън. Отдръпваме в края на огъня и застройваме с киселото мляко.

Преди да поднесем, поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало