Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. кускус
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. горещо мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• Магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с 4 ч.ч. гореща вода и оставяме да възври.
Прибавяме обелените и настъргани домати и кускуса. Варим на умерен огън.
Преди да отстраним супата от огъня прибавяме горещото мляко и ситно нарязан магданоз.
При поднасянето поръсваме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...