Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. кускус
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. горещо мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• Магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с 4 ч.ч. гореща вода и оставяме да възври.
Прибавяме обелените и настъргани домати и кускуса. Варим на умерен огън.
Преди да отстраним супата от огъня прибавяме горещото мляко и ситно нарязан магданоз.
При поднасянето поръсваме супата с настърган кашкавал.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...