Продукти: (за 6-8 порции)
• 300 г прясно зеле
• 6 червени пиперки
• 1 глава лук
• 2 домата
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 7-8 ч.ч. вода
• 3-4 с.л. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и доматите и ги нарязваме на кубчета, а пиперките нарязваме на тънки ивички.
Запържваме лука в сгорещената мазнина. Прибавяме последователно доматите и пиперките и задушаваме 5-6 мин. Накрая прибавяме нарязаното на ивички зеле и също леко го задушаваме.
Наливаме горещата вода и варим десетина минути на умерен огън. Изключваме котлона, но държим супата още 5-6 мин върху него.
Накрая посоляваме, застройваме с разбитото кисело мляко и поръсваме със ситно нарязаните листа от целина.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...