Кулинарни рецепти » Супа от зеленчуков бульон с карфиол

 Супа от зеленчуков бульон с карфиол
(Чехия)

Продукти:

• 500 г карфиол
• 600 мл зеленчуков бульон
• 300 г сметана
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим около 20 минути в зеленчуковия бульон - до омекване. После го пасираме, връщаме го отново в тенджерата и към него прибавяме сметаната.

Варим още десетина минути. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме ситно нарязания лук.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало