Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 2-3 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. бульон
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, настъргваме го на едро ренде и го запържваме в мазнината.
Поръсваме брашното, наливаме бульона и варим, докато цвеклото омекне. После го претриваме през цедка, връщаме в бульона и подправяме с лимонов сок и сол на вкус.
Поднасяме борша горещ.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...