Продукти:
• 1 глава чесън
• 1 глава кромид лук
• 2 с.л. олио
• 100 г ориз
• 1 л зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150-200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и кромида и запържваме в олиото. Добавяме ориза и щом се запържи, сипваме бульона и млякото. Оставяме да ври на тих огън.
Сваляме от котлона и докато супата е гореща, добавяме настъргания кашкавал и подправките.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...