Продукти:
• 500 г прясна бакла
• 5 с. л. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 ч. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и я заливаме с вряла подсолена вода. Оставяме я на огъня да се вари до омекване.
Прибавяме размитото в студена вода брашно заедно с олиото и червения пипер. След като поври още 10-15 минути, отстраняваме супата от огъня. Поднасяме я с кисело мляко.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...