Продукти:
• 1 бутилка светла бира
• 1 бутилка тъмна бира
• 1 парче лимонова кора или джинджифил
• 2 с. л. захар
• 1 яйце
• 2 с. л. брашно
• 1 жълтък
• малко прясно мляко
Начин на приготвяне:
Оставяме бирата да заври заедно с лимоновата кора. Разбиваме 1 с. л. брашно в малко студено мляко и го изливаме в супата. Подправяме със захар и малко сол.
Разбъркваме добре яйцето, останалото брашно и малко мляко и много бавно, при постоянно бъркане ги изливаме в супата. След като ври 5 минути, сваляме от огъня и застройваме с жълтъка.
Поднасяме супата с препечени хапки хляб.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...