Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки лапад
• 2 връзки киселец
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• джоджен
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелениите на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина.
Щом поомекнат, наливаме 6 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато супата заври, сипваме ориза и доваряваме. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме сиренето.
Изчакваме супата леко да поизстине и застройваме с разбитите в киселото мляко яйца.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани джоджен и копър.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...