Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки лапад
• 2 връзки киселец
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• джоджен
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелениите на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина.
Щом поомекнат, наливаме 6 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато супата заври, сипваме ориза и доваряваме. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме сиренето.
Изчакваме супата леко да поизстине и застройваме с разбитите в киселото мляко яйца.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани джоджен и копър.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...