Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с фасул

 Зеленчукова супа с фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 2 домата
• 250 г зелен фасул
• 150 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 парче тиква
• 2-3 картофа
• 1-2 стръка праз
• 60 г фиде
• 3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 50 г настъргано сирене
• босилек
• листа от целина
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.

В половината от олиото изпържваме до златисто нарязания на парченца лук. Прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати и също ги изпържваме.

Наливаме 5 ч.ч. вода и прибавяме нарязания зелен фасул, зрелия фасул, ситно нарязания праз и нарязаните на кубчета тиква и картофи. Варим на умерен огън.

След 10 мин прибавяме натрошеното фиде, посоляваме и продължаваме да варим до омекването на продуктите.

Отделно счукваме чесъна заедно със ситно нарязан босилек, докато получим каша. При непрекъснато бъркане прибавяме капка по капка останалото олио.

Отстраняваме супата от огъня, прибавяме чесновата кашица и ситно нарязани листа от целина, разбъркваме и поръсваме с натрошеното сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало