Продукти: (за 4 порции)
• 1 краставица
• 2 с.л. зелен грах
• 4 ч.ч. месен бульон
• 1 ч.л. соев сос
• 4 яйца
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки кръгчета.
Възвираме бульона на огъня, сипваме граха и варим 10 мин. Опитваме на сол, прибавяме соевия сос и нарязаната краставица и варим още 5 мин. Прецеждаме бульона и оставяме зеленчуците на топло.
Във вряща подкиселена вода чукваме яйцата и ги сваряваме на очи.
Слагаме във всяка чиния по 1 яйце, прибавяме по няколко зрънца грах и парченца от краставицата, заливаме с горещия бульон и поднасяме веднага.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...