Кулинарни рецепти » Пъстра зимна супа

 Пъстра зимна супа

Продукти: (за 8 порции)

• 250 г кисело зеле
• 1 по-малка глава червено цвекло
• 3-4 картофа
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. зелев сок
• 2,5 л вода
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно зелето, лука и картофите и ги запъжваме в сгорещеното олио. Добавяме 1 к.ч. вода и задушаваме до омекване.

Поръсваме червения пипер, добавяме дафиновия лист и 4-5 зърна черен пипер, разбъркваме и прехвърляме продуктите в дълбока тенджера.

Наливаме зелевия сок и останалата вода. Прибавяме нарязаното на кубчета цвекло, което предварително сме сварили във вода и оцет. Оставяме супата да ври още 10-15 мин.

Подправяме с черен пипер. Не солим.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало