Продукти:
• 500 г пресен зелен фасул
• 2 л вода
• 2 домата
• 1 китка магданоз
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистения и нарязан зелен фасул и леко задушаваме.
Заливаме с вода, посоляваме и оставяме на огъня за 30 мин, след което прибавяме обелените и нарязани домати. Варим до омекване на фасула.
В горещата супа прибавяме нарязания на ситно магданоз. Когато позастине, застройваме с яйцето и киселото мляко. Поднасяме супата студена.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...