Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 стрък праз
• 1 глава целина
• 2-3 зелеви листа
• 5-6 гъби
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на дребно.
В отворена тенджера под налягане загряваме маслото и изпържваме в него магданозения корен и морковите. Прибавяме праза и целината и наливаме 4 ч.ч. вода. Кипваме течноста и варим 5-6 мин при отворена тенджера.
След това прибавяме нарязаните на кубчета картофи, зелевите листа и гъбите. Посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън.
Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...