Кулинарни рецепти » Френска супа с боб

 Френска супа с боб

Продукти:

• 400 г сварен бял боб (дребен)
• 1 тъмнозелена тиквичка
• 100 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 стрък праз
• 2 скилидки чесън
• 1 шепа натрошено фиде
• 1-2 с.л. зехтин
• 1,5 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. зелено песто
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно, тиквичката – на кубчета, а зеления фасул – на малки парченца. Счукваме чесъна и заедно с нарязаните зеленчуци го запържваме в сгорещената мазнина.

Щом зарзаватът поомекне, сипваме горещия бульон и добавяме обелените и настъргани домати. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и варим на умерен огън.

След десетина минути прибавяме отцедения фасул, натрошеното фиде и половината песто. Доваряваме супата, разливаме я в чиниите за сервиране и поръсваме отгоре с останалото песто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало