Кулинарни рецепти » Френска супа с боб

 Френска супа с боб

Продукти:

• 400 г сварен бял боб (дребен)
• 1 тъмнозелена тиквичка
• 100 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 стрък праз
• 2 скилидки чесън
• 1 шепа натрошено фиде
• 1-2 с.л. зехтин
• 1,5 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. зелено песто
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно, тиквичката – на кубчета, а зеления фасул – на малки парченца. Счукваме чесъна и заедно с нарязаните зеленчуци го запържваме в сгорещената мазнина.

Щом зарзаватът поомекне, сипваме горещия бульон и добавяме обелените и настъргани домати. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и варим на умерен огън.

След десетина минути прибавяме отцедения фасул, натрошеното фиде и половината песто. Доваряваме супата, разливаме я в чиниите за сервиране и поръсваме отгоре с останалото песто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало