Кулинарни рецепти » Доматена супа с топчета

 Доматена супа с топчета

Продукти:

• 2 кг домати
• 200 г лук
• 50 г пушена сланина
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 1 стрък босилек или целина
• 125 мл прясно мляко
• 40 г масло
• 65 г брашно
• 1 яйце
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в нарязаната на кубчета сланина наситнения лук, докато стане прозрачен. Слагаме едро нарязаните обелени домати и задушаваме 15 минути.

Отделно приготвяме тестените топчета: Сваряваме подсоленото мляко с маслото. Сипваме брашното и бъркаме, докато гладката маса започне да се отделя от стените на съда. Добавяме ситно нарязаните листа от босилек или целина и отстраняваме от огъня.

От изстиналото тесто оформяме топчета и ги пускаме в прецедената доматена супа. Варим на умерен огън. Когато топчетата изплуват на повърхността, супата е готова за поднасяне. Поръсваме с листенца босилек или целина.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало