Продукти:
• 2 кг домати
• 200 г лук
• 50 г пушена сланина
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 1 стрък босилек или целина
• 125 мл прясно мляко
• 40 г масло
• 65 г брашно
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в нарязаната на кубчета сланина наситнения лук, докато стане прозрачен. Слагаме едро нарязаните обелени домати и задушаваме 15 минути.
Отделно приготвяме тестените топчета: Сваряваме подсоленото мляко с маслото. Сипваме брашното и бъркаме, докато гладката маса започне да се отделя от стените на съда. Добавяме ситно нарязаните листа от босилек или целина и отстраняваме от огъня.
От изстиналото тесто оформяме топчета и ги пускаме в прецедената доматена супа. Варим на умерен огън. Когато топчетата изплуват на повърхността, супата е готова за поднасяне. Поръсваме с листенца босилек или целина.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...