Кулинарни рецепти » Лучена супа

 Лучена супа
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г лук
• 4 филии сух хляб
• 120 г швейцарско сирене
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1,5 л месен бульон
• дафинов лист
• копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки кръгчета и го задушаваме в маслото до златист цвят. Добавяме брашното и след като порозовее, наливаме бульона. Опитваме на сол и подправяме с черния пипер и дафиновия лист.

Оставяме супата да ври 15 мин и отстраняваме дафиновия лист.

Нарязваме хляба на дребни хапки, запържваме ги и ги изсипваме в супника. Настъргваме върху тях сиренето и заливаме със супата. Захлупваме и изчакваме 5-6 мин да се разтопи сиренето.

Непосредствено преди да сервираме поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало