Продукти:
• 2 шепи коприва
• 4-5 картофа
• 1 глава лук
• 6 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да се варят във вряща подсолена вода. Прибавяме почистената, измита и ситно скълцана коприва.
След като омекнат картофите, добавяме нарязания на много дребно лук и олиото. Варим още 10 минути.
Подправяме чорбата с чесъна, счукан с малко сол и разбъркан с оцета.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...