Продукти:
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме спанака. Нарязваме го на лентички и го задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук.
Щом поомекне, прибавяме брашното, размито в малко вода, наливаме 1 л топла вода и посоляваме. Захлупваме тенджерата и варим на умерен огън, докато спанакът омекне напълно.
Накрая застройваме с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...