Продукти: (за 6 порции)
• 4 картофа
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 с.л. с връх царевично брашно
• 2 скилидки чесън
• 10 ч.ч. бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• риган
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и морковите на кубчета. Пускаме ги в горещия бульон заедно с граха и ситно нарязания чесън. Варим на умерен огън.
Щом зеленчуците омекнат, прибавяме царевичното брашно, размито в малко студена вода. Опитваме на сол, подправяме с малко риган и доваряваме, като периодично разбъркваме.
При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...