Продукти:
• 800 г кости (за бульона)
• 2 картофа
• 3 малки моркова
• половин глава целина
• 100 г киселец
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. сварени овесени ядки
• 1 малка консерва грах
• 200 г зелен фасул от консерва
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме костите и ги варим около 2 часа в 2 л подсолена вода. Прецеждаме и слагаме в бульона морковите и целината, нарязани на дълги лентички. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, и нарязания на ивички киселец.
Накрая слагаме сварените грах, фасул и овесени ядки. Оставяме супата да уври, подкиселяваме с оцета и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...