Продукти за 4 порции:
• 1 малка глава карфиол
• 3-4 с.л. краве масло или маргарин
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. грис
• лимонов сок
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме и пасираме.
В маслото запържваме гриса до зачервяване, прибавяме бульона от варенето на карфиола и прясното мляко. Подправяме със сол, сипваме пасирания карфиол и ситно нарязания копър и слагаме на огъня за 10 мин.
Поръсваме с черен пипер и поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...