Продукти: (5-6 порции)
• 1 ч.ч. черен боб
• 1 глава лук
• 1 резен целина
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 2 домата от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. сметана
• босилек, риган, мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 2 л вода, докато омекне. Добавяме почистените и наситнени морков и целина.
Изчистваме чушката и я нарязваме на дребно. Наситняваме лука и чесъна и ги задушаваме заедно с чушката в мазнината. След 3-4 мин добавяме наситнените обелени домати и готвим, докато водата им се изпари.
Сипваме запръжката в супата, посоляваме, подправяме с ароматните треви и клокваме. По желание подкиселяваме. Разливаме супата в чиниите и всяка гарнираме с 1 с.л. сметана.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...