Продукти: (5-6 порции)
• 1 ч.ч. черен боб
• 1 глава лук
• 1 резен целина
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 2 домата от консерва
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. сметана
• босилек, риган, мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 2 л вода, докато омекне. Добавяме почистените и наситнени морков и целина.
Изчистваме чушката и я нарязваме на дребно. Наситняваме лука и чесъна и ги задушаваме заедно с чушката в мазнината. След 3-4 мин добавяме наситнените обелени домати и готвим, докато водата им се изпари.
Сипваме запръжката в супата, посоляваме, подправяме с ароматните треви и клокваме. По желание подкиселяваме. Разливаме супата в чиниите и всяка гарнираме с 1 с.л. сметана.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...