Кулинарни рецепти » Чорба от зелен фасул

 Чорба от зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресен зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 4-5 зелени джанки
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• чубрица
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на малки парченца.

В 1 л вряща вода слагаме ситно нарязания лук, олиото и сол. След 5-6 мин слагаме и зеления фасул и варим на умерен огън, докато поомекне.

Прибавяме нарязаните домати, джанките и чубрицата и оставяме да къкри още 20-25 мин на тих огън.

Накрая при непрекъснато бъркане сипваме размитото с малко вода брашно, добавяме ситно нарязаните чесън и магданоз и отсраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало