Продукти:
• 1 1/2 кг картофи
• 1 глава лук
• 1 с. л. масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• малко лимонена киселина
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. После ги обелваме и ги стриваме с преса. Сипваме стритите картофи в топла вода и възвираме на огъня.
Запържваме ситно нарязания лук в маслото, прибавяме червен пипер и сол и всичкото изсипваме в картофите. Кипваме и оставяме чорбата да ври няколко минути.
Дръпваме от огъня и застройваме с яйцата, разбити с млякото и лимонена киселина.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...