Продукти: (за 4 порции)
• 1 шепа суха бамя
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 глава лук
• 1 л вода
• 1 ч.л. захар
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на кубчета, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с водата и слагаме тенджерата на огъня. Щом водата заври, посоляваме и подправяме със захар, чубрица и черен пипер.
Десетина минути преди да свалим от огъня, слагаме и бамята.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...