Продукти: (за 4 порции)
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. кисело мляко
• 2 с.л. ориз
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки парчета.
В 1 л кипяща вода сипваме олиото, нарязания на филийки лук и посоляваме.
След 5-6 мин прибавяме тиквичката, ориза и съвсем малко червен пипер за цвят. Варим 20 мин на умерен огън.
Накрая прибавяме разбитото кисело мляко и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...