Кулинарни рецепти » Мексиканска бобена супа

 Мексиканска бобена супа

Продукти:

• 300 г зрял фасул (за предпочитане черен или кафяв)
• 1 глава лук
• 2 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• пресен джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Бобът варим до пълно разваряване заедно с лука, нарязан на четири, скилидките чесън и джоджена. Когато стане готов, добавяме сол и пасираме.

В друг съд леко запържваме олиото и към него прибавяме пасирания боб. Варим още 10 минути на бавен огън. Сервираме в купички, украсен с малко сметана отгоре.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало