Кулинарни рецепти » Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

 Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 1 тиквичка
• 1 домат
• 1 парче прясно зеле
• 1 шепа коприва
• 2-3 стръка пресен чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 щипка розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 1 л прясна вода, докато омекне.

Нарязваме морковите и чесъна на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обеления и настърган домат и посоляваме.

Сипваме сместа при боба и варим десетина минути на тих огън. После прибавяме ситно нарязаната коприва, зелето – нарязано на ивички и нарязаната на кубчета тиквичка.

Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със стрит розмарин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало