Кулинарни рецепти » Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

 Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 1 тиквичка
• 1 домат
• 1 парче прясно зеле
• 1 шепа коприва
• 2-3 стръка пресен чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 щипка розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 1 л прясна вода, докато омекне.

Нарязваме морковите и чесъна на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обеления и настърган домат и посоляваме.

Сипваме сместа при боба и варим десетина минути на тих огън. После прибавяме ситно нарязаната коприва, зелето – нарязано на ивички и нарязаната на кубчета тиквичка.

Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със стрит розмарин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало