Продукти: (за 4 порции)
• 500 г тиквички
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 100 г настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, прибавяме ориза и ги сваряваме в малко подсолена вода.
Щом омекнат наливаме олиото и 4 ч.ч. гореща вода и държим още 5-6 мин на огъня.
Подправяме готовата супа с кисело мляко и поръсваме с натрошено сирене.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...