Продукти:
• 7-8 меки домата
• 1 шепа къси макарони
• 2 глави лук
• 3 яйца
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме макароните. Посоляваме. Щом се сварят, прибавяме обелените и разбити с миксер домати.
Разбиваме добре яйцата с вилица и ги изсипваме на тънка струйка във врящата супа, като бъркаме непрекъснато. Поднасяме супата, поръсена с магданоз, нарязан на ситно.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...