Продукти: (за 4-6 порции)
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче алабаш
• 4-5 шушулки зелен фасул
• 4-5 розички карфиол
• 1 стрък праз
• 1 корен от магданоз
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• 1,5 л вода
• 1 ч.л. червен пипер
• Магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци и червения пипер, наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме до омекване.
Заливаме с водата и варим на тих огън.
Пускаме във врящата вода малки тестени хапки, които сме направили от меко тесто, омесено от яйцето, брашното и малко сол.
Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...