Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа от Словакия

 Зеленчукова супа от Словакия

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче алабаш
• 4-5 шушулки зелен фасул
• 4-5 розички карфиол
• 1 стрък праз
• 1 корен от магданоз
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• 1,5 л вода
• 1 ч.л. червен пипер
• Магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци и червения пипер, наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме до омекване.

Заливаме с водата и варим на тих огън.

Пускаме във врящата вода малки тестени хапки, които сме направили от меко тесто, омесено от яйцето, брашното и малко сол.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало