Кулинарни рецепти » Чорба от картофи с праз

 Чорба от картофи с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 картофа
• 3 стръка праз
• 3 с.л. олио
• 1 връзка киселец
• 2 жълтъка
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бялата част на праза на ситно и я задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните картофи, наливаме 1 л топла подсолена вода и варим на умерен огън.

Щом картофите омекнат, ги изваждаме, намачкваме ги и отново ги връщаме в супата. Прибавяме ситно нарязания киселец, задушен в останалото олио и варим още 10 мин.

Накрая застройваме с разбитите жълтъци и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало