Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 1 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. кускус
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в 40 г масло, докато добие леко кремав цвят. Разреждаме с 5 ч.ч. гореща вода и слагаме на огъня.
Когато течността заври, прибавяме обелените и настъргани домати. След 15-20 мин слагаме кускуса и варим още 15 мин.
Непосредствено преди да отстраним супата от огъня сипваме млякото, слагаме останалото масло и посоляваме на вкус.
При поднасяне поръсваме супата със ситно нарязания магданоз и прибавяме натрошеното сирене.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...