Кулинарни рецепти » Чеснова супа с жълтъци

 Чеснова супа с жълтъци

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 скилидки чесън
• 4 домата
• 1,5 л вода
• 2 с.л. олио
• 4 филийки бял хляб
• 3 жълтъка
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна и го изпържваме в мазнината до пожълтяване. Прибавяме попарените и обелени домати, филийките хляб без кората, изпържваме, заливаме със студена вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим 10 мин.

Непосредствено преди поднасянето застройваме с разбитите жълтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало