Кулинарни рецепти » Чорба от киселец

 Чорба от киселец

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г киселец
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца, лука и по 2-3 стръка магданоз, копър и джоджен.

Запържваме всичко в горещото олио. След 5-6 мин наливаме 4 ч.ч. вода и посоляваме.

Щом водата заври, сипваме ориза и доваряваме супата.

Накрая застройваме с яйцата разбити с киселото мляко и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало