Кулинарни рецепти » Чорба от киселец

 Чорба от киселец

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г киселец
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца, лука и по 2-3 стръка магданоз, копър и джоджен.

Запържваме всичко в горещото олио. След 5-6 мин наливаме 4 ч.ч. вода и посоляваме.

Щом водата заври, сипваме ориза и доваряваме супата.

Накрая застройваме с яйцата разбити с киселото мляко и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало