Кулинарни рецепти » Чорба от киселец

 Чорба от киселец

Продукти: (за 4 порции)

• 200-300 г киселец
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца, лука и по 2-3 стръка магданоз, копър и джоджен.

Запържваме всичко в горещото олио. След 5-6 мин наливаме 4 ч.ч. вода и посоляваме.

Щом водата заври, сипваме ориза и доваряваме супата.

Накрая застройваме с яйцата разбити с киселото мляко и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало