Продукти:
• 1 краставица
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. брашно
• 1 к. ч. кисело мляко
• 2 с. л. масло
• 1 кубче зеленчуков бульон
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Настъргваме главата лук, а скилидките чесън стриваме с 1 щипка сол. Прибавяме ги към краставицата, наливаме 4-5 ч.ч. вода, слагаме бульона и сваряваме супата.
Размиваме брашното с киселото мляко, добавяме го към супата и я оставяме да ври 5-6 минути, докато се сгъсти. Накрая опитваме на сол, заливаме с разтопеното масло и поръсваме с черен пипер и наситнен копър.
Поднасяме супата охладена заедно с филийки ръжен хляб, леко запържени в масло.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...