Продукти:
• 700 г домати
• 3 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 непълна ч.ч. натрошено сирене
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
• 4 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Изпържваме брашното в олиото и зачервяваме с червен пипер. Прибавяме обелените и настъргани домати и варим до омекване, след което разреждаме с водата. Посоляваме.
Варим още 15 минути и добавяме сиренето и кравето масло. Поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...