Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с омлет

 Зеленчукова супа с омлет
/Италия/

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г домати
• 250 г броколи
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г макарони
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 6 ч.л. сметана
• 1 л бульон
• Магданоз
• Копър
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло. Добавяме обелените и настъргани домати, наливаме бульона и варим 10 мин на умерен огън.

Прецеждаме супата и отново я слагаме на огъня. Прибавяме нарязаните броколи, целина и моркови и варим още 10 мин. Накрая слагаме нарязаната на кубчета тиквичка, опитваме на сол и доваряваме 4-5 мин.

Непосредствено преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.

Отделно разбиваме яйцата, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. В сгорещеното олио изпържваме омлет от тази смес. Навиваме омлета на руло и го нарязваме на кръгчета.

Разпределяме сварените макарони в чиниите за сервиране, слагаме във всяка чиния кръгчета от омлета и заливаме с горещата супа. Отгоре пускаме по 1 ч.л. сметана и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало