Продукти: (за 6 порции)
• 500 г домати
• 250 г броколи
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г макарони
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 6 ч.л. сметана
• 1 л бульон
• Магданоз
• Копър
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло. Добавяме обелените и настъргани домати, наливаме бульона и варим 10 мин на умерен огън.
Прецеждаме супата и отново я слагаме на огъня. Прибавяме нарязаните броколи, целина и моркови и варим още 10 мин. Накрая слагаме нарязаната на кубчета тиквичка, опитваме на сол и доваряваме 4-5 мин.
Непосредствено преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Отделно разбиваме яйцата, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. В сгорещеното олио изпържваме омлет от тази смес. Навиваме омлета на руло и го нарязваме на кръгчета.
Разпределяме сварените макарони в чиниите за сервиране, слагаме във всяка чиния кръгчета от омлета и заливаме с горещата супа. Отгоре пускаме по 1 ч.л. сметана и поднасяме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...