Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с омлет

 Зеленчукова супа с омлет
/Италия/

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г домати
• 250 г броколи
• 1 тиквичка
• 1 чушка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г макарони
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 6 ч.л. сметана
• 1 л бульон
• Магданоз
• Копър
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло. Добавяме обелените и настъргани домати, наливаме бульона и варим 10 мин на умерен огън.

Прецеждаме супата и отново я слагаме на огъня. Прибавяме нарязаните броколи, целина и моркови и варим още 10 мин. Накрая слагаме нарязаната на кубчета тиквичка, опитваме на сол и доваряваме 4-5 мин.

Непосредствено преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.

Отделно разбиваме яйцата, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. В сгорещеното олио изпържваме омлет от тази смес. Навиваме омлета на руло и го нарязваме на кръгчета.

Разпределяме сварените макарони в чиниите за сервиране, слагаме във всяка чиния кръгчета от омлета и заливаме с горещата супа. Отгоре пускаме по 1 ч.л. сметана и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало