Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 червен домат
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. олио
• суха чубрица
• магданоз
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със студена вода и варим на умерен огън заедно с нарязания на ситно праз и с нарязаните на кубчета моркови и целина.
Когато лещата омекне, прибавяме олиото, необелените скилидки чесън и чубрицата и продължаваме да варим.
Десетина минути преди да отстраним от огъня слагаме обеления и настърган на едро ренде домат.
Готовата чорба подправяме с оцет и сол и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...