Кулинарни рецепти » Магданозена супа с галушки от грис

 Магданозена супа с галушки от грис
/Словакия/

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 к.ч. грис
• 2 връзки магданоз
• 1-2 жълтъка
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. препечено брашно
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме ситно нарязания магданоз с вряща подсолена вода и оставяме на огъня.

Разбиваме жълтъците, и прибавяме към тях толкова грис, че да получим гъста каша. Посоляваме на вкус. Гребем с лъжица от кашата и оформяме галушки, които пущаме във врящата супа.

Разбиваме яйцето заедно с киселото мляко, разтопеното масло и препеченото брашно. Получената кашица разреждаме с няколко лъжици супа и наливаме бавно в тенджерата като непрекъснато бъркаме, за да не се пресече яйцето.

Оставяме застроената супа само да възври, отстраняваме я от огъня и поръсваме със черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало