Продукти:
• 20 свежи лозови листа
• 3 стръка зелен лук
• 1 китка магданоз
• половин китка копър
• 1/2 к.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
• 6 ч.ч. вряла вода
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме измитите и ситно нарязани лозови листа, магданоза, копъра и почистения ориз. Заливаме с водата, посоляваме.
След омекване на ориза, застройваме чорбата с разбитото с кисело мляко яйце.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...