Продукти:
• 20 свежи лозови листа
• 3 стръка зелен лук
• 1 китка магданоз
• половин китка копър
• 1/2 к.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
• 6 ч.ч. вряла вода
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме измитите и ситно нарязани лозови листа, магданоза, копъра и почистения ориз. Заливаме с водата, посоляваме.
След омекване на ориза, застройваме чорбата с разбитото с кисело мляко яйце.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...