Кулинарни рецепти » Кисела супа от лапад

 Кисела супа от лапад
/Сърбия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г млади листа от лапад
• 2 глави лук
• 3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. брашно
• 3 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязания лапад и задушаваме, докато омекне. Подправяме с черен и сол на вкус.

Сипваме 1 л топла вода и брашното, размито в малко вода. Варим 15 мин на умерен огън. Изчакваме готовата супа да изстине и подкиселяваме с лимоновия сок. Поднасяме супата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало