Кулинарни рецепти » Лека картофена супа с праз

 Лека картофена супа с праз
/Австрия/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 4 стръка праз
• 1 л бульон
• 200 г прясно мляко
• 60 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 жълтък
• 1 филия бял хляб
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофи на парченца, сваряваме ги в част от бульона до омекване и ги пресоваме.

Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон, варим малко, прибавяме пресованите картофи и нарязания на ивички и задушен с парченце масло праз.

Възваряваме супата, прибавяме прясното мляко, в което сме разбили жълтъка, посоляваме и отстраняваме от огъня.

Поднасяме супата с изпържени в масло хапки бял хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало