Продукти: (за 4-5 порции)
• 50 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 ч.ч. зелев сок
• джоджен
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 2-3 часа в 4-5 ч.ч. хладка вода. Нарязваме ги на ивички и ги сваряваме във водата, в която са киснали.
В сгорещеното олио запържваме последователно ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с 1 ч.ч. зелев сок и я изсипваме при гъбите.
Щом супата заври, прибавяме ориза. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...